Nutriční hodnoty (Květáková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 517 kJ / 124 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,78 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,78 g |
Tuky | 0,28 g |
– nasycené | 0,39 g |
– nenasycené | 1,30 g |
–– mononenasycené | 0,19 g |
–– polynenasycené | 1,11 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,49 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 26,74 g |
– cukry | 0,55 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 květák | Květák čerstvý | |
1 l 1 l zeleninového vývaru (podle potřeby ) | Vývar zeleninový | 1000 ml |
1 1 smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
2-3 lžíce 2-3 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 27.5 g |
1 špetka 1 špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
1 hrst 1 hrst čerstvé zelené petrželky | Petržel nať čerstvá | |
bílý pepř mletý | Pepř bílý mletý | |
sůl | Sůl mořská |