Nutriční hodnoty (Květáková polévka - vegan)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 786 kJ / 188 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,25 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,25 g |
Tuky | 0,65 g |
– nasycené | 0,82 g |
– nenasycené | 2,74 g |
–– mononenasycené | 0,45 g |
–– polynenasycené | 2,29 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 13,03 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 162 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 34,93 g |
– cukry | 12,54 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 litry 2 litry zeleninového vývaru nebo vody | Vývar zeleninový | 2000 ml |
0,5 0,5 květáku | Květák čerstvý | |
3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 lžíce 3 lžíce hrášku (čerstvého nebo z konzervy) | Hrášek zelený | 45 g |
1 hrst 1 hrst petrželky kudrnky | Petržel nať čerstvá | |
kousek kousek pórku (cca 3cm) | Pórek čerstvý | |
mouka (pohanková, špaldová, kukuřičná) | Mouka pšeničná hladká | |
solčanka nebo vegeta | Kořenící směs sypká | |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská |