Nutriční hodnoty (Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 9 467 kJ / 2 263 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 43,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 50,00 g |
Tuky | 42,80 g |
– nasycené | 10,10 g |
– nenasycené | 20,00 g |
–– mononenasycené | 14,50 g |
–– polynenasycené | 5,50 g |
––– omega 3 | 0,14 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 2,11 g |
Sůl | 5,05 g |
Sacharidy | 368,50 g |
– cukry | 10,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g polohrubé mouky (část může byt i hrubá) | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
200-250 ml 200-250 ml vody | Voda | 225 ml |
olej | Olej řepkový | |
máslo | Máslo kravské |