Nutriční hodnoty (Beruška)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 711 kJ / 4 472 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 147,59 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 83,81 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 63,78 g |
Tuky | 100,98 g |
– nasycené | 25,59 g |
– nenasycené | 63,11 g |
–– mononenasycené | 13,49 g |
–– polynenasycené | 49,62 g |
––– omega 3 | 7,87 g |
Vláknina | 20,40 g |
Cholesterol | 123 mg |
Sodík | 1,16 g |
Sůl | 2,59 g |
Sacharidy | 733,03 g |
– cukry | 306,51 g |
––– laktóza | 88,01 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
6 6 bílků vyšlehat a pak přidávat | Vaječný bílek | 198 g |
22 dkg 22 dkg krupice cukr | Krupice pšeničná hrubá | 220 g |
potom postupně 6 žloutků | Vaječný žloutek | |
pak ručně vmíchat 32 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
22 dkg 22 dkg mouky | Mouka pšeničná hladká | 220 g |
10 dkg 10 dkg mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 100 g |
6 lžíc 6 lžíc horké vody | Voda | 108 ml |
1 l 1 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1000 ml |
3 3 vanilkové pudinky | Puding v prášku | 120 g |
2 2 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1 1 máslo | Máslo kravské | 1 g |
1 1 hera | Margarín | |
cukr dle chuti | Cukr bílý | |
(Do mléka dáme pudinky, vanilkové cukry a cukr a uvaříme hustý pudink, vyšleháme máslo a tuk hera a pak přidáme vychladlý pudink a vyšleháme) | Cukr vanilkový | |
nakonec dáme rum | Rum | |
20 dkg 20 dkg mletého cukru | Cukr bílý | 200 g |
10 dkg 10 dkg sušeného mléka | Mléko kravské polotučné sušené | 100 g |
vodu ale opatrně, aby byl tvárný skoro jako plastelina | Voda |