Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Beruška)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 711 kJ /
4 472 kcal
Bílkoviny147,59 g
– z toho živočišné bílkoviny83,81 g
– z toho rostlinné bílkoviny63,78 g
Tuky100,98 g
– nasycené25,59 g
– nenasycené63,11 g
–– mononenasycené13,49 g
–– polynenasycené49,62 g
––– omega 37,87 g
Vláknina20,40 g
Cholesterol 123 mg
Sodík 1,16 g
Sůl2,59 g
Sacharidy733,03 g
– cukry306,51 g
––– laktóza88,01 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
6 6 bílků vyšlehat a pak přidávat Vaječný bílek 198 g
22 dkg 22 dkg krupice cukr Krupice pšeničná hrubá 220 g
potom postupně 6 žloutků Vaječný žloutek
pak ručně vmíchat 32 dkg polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá
22 dkg 22 dkg mouky Mouka pšeničná hladká 220 g
10 dkg 10 dkg mletých ořechů Vlašské ořechy mleté 100 g
6 lžíc 6 lžíc horké vody Voda 108 ml
1 l 1 l mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 1000 ml
3 3 vanilkové pudinky Puding v prášku 120 g
2 2 vanilkový cukr Cukr vanilkový
1 1 máslo Máslo kravské 1 g
1 1 hera Margarín
cukr dle chuti Cukr bílý
(Do mléka dáme pudinky, vanilkové cukry a cukr a uvaříme hustý pudink, vyšleháme máslo a tuk hera a pak přidáme vychladlý pudink a vyšleháme) Cukr vanilkový
nakonec dáme rum Rum
20 dkg 20 dkg mletého cukru Cukr bílý 200 g
10 dkg 10 dkg sušeného mléka Mléko kravské polotučné sušené 100 g
vodu ale opatrně, aby byl tvárný skoro jako plastelina Voda

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.