Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bezlepkové makové řezy)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie17 564 kJ /
4 198 kcal
Bílkoviny125,18 g
– z toho živočišné bílkoviny104,02 g
– z toho rostlinné bílkoviny21,16 g
Tuky291,16 g
– nasycené89,36 g
– nenasycené176,50 g
–– mononenasycené116,20 g
–– polynenasycené60,30 g
––– omega 39,05 g
Vláknina18,40 g
Cholesterol 1,40 g
Sodík 886 mg
Sůl2,60 g
Sacharidy260,00 g
– cukry189,60 g
––– laktóza38,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 4 vejce Vejce slepičí 280 g
150 g 150 g moučkového cukru Cukr bílý 150 g
100 ml 100 ml oleje Olej řepkový 100 ml
120 g 120 g mletého máku Mák modrý mletý 120 g
200 g 200 g zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 200 ml
1 1 skořicový cukr Cukr skořicový
1 1 kypřicí prášek do pečiva Kypřící prášek
150 150 g mouky (70 g Promix pro pečení, 2 lžíce rýžové, zbytek pohankové) Mouka pšeničná hladká
1 1 vanilkový pudinkový prášek Puding v prášku 40 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
400 ml 400 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 400 ml
100 g 100 g másla Máslo kravské 100 g
500 g 500 g polotučného tvarohu ve vaničce Tvaroh polotučný 500 g
hořké kakao Kakao prášek
mleté ořechy Vlašské ořechy mleté
skořice Skořice ceylonská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.