Nutriční hodnoty (Brokolicovo-zeleninová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 7
Energie | 1 588 kJ / 380 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,47 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,79 g |
Tuky | 8,80 g |
– nasycené | 2,04 g |
– nenasycené | 4,17 g |
–– mononenasycené | 2,90 g |
–– polynenasycené | 1,27 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 21,78 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 198 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 40,30 g |
– cukry | 15,19 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 brokolice | Brokolice čerstvá | 250 g |
2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
kus kus pórku | Pórek čerstvý | |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
5 5 ředkviček | Ředkvička čerstvá | |
1/2 1/2 kedlubny | Kedluben čerstvý | 90 g |
1/2 1/2 menší kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
1 list 1 list libečku | Libeček čerstvý | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
1 1 velká lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
olej (nebo máslo) | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská |