Nutriční hodnoty (Italské špecle)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 237 kJ / 535 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,28 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 40,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,28 g |
Tuky | 37,68 g |
– nasycené | 12,56 g |
– nenasycené | 22,56 g |
–– mononenasycené | 17,53 g |
–– polynenasycené | 5,03 g |
––– omega 3 | 0,18 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 426 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 6,70 g |
– cukry | 4,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g mletého masa (hovězí, vepřové) | Vepřový ořez | 250 g |
olivový olej | Olej olivový | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
oregano | Oregano sušené | |
podle chuti chilli koření | Chilli paprička mletá | |
italské koření podle vlastní chuti | Provensálské koření | |
1 lžička 1 lžička kvalitní sojové omáčky (lze vynechat) | Sójová omáčka Tamari | 5 ml |
několik několik lístků čerstvé bazalky | Bazalka čerstvá | |
5 5 kaparů, popřípadě oliv | Olivy čerstvé zralé | |
2-3 kusy 2-3 kusy žampionů | Žampion čerstvý | |
sterilovaná krájená rajčata z plechovky | Rajče červené čerstvé | |
sýr na postrouhání | Sýr kravský tvrdý 30% | |
1/2 balíčku 1/2 balíčku hotových špeclí (Lidl, Kaufland) | Noky |