Nutriční hodnoty (Skořicový jablkovník bez lepku, mléka a vajec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 088 kJ / 2 889 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 46,68 g |
Tuky | 55,64 g |
– nasycené | 4,71 g |
– nenasycené | 44,63 g |
–– mononenasycené | 30,04 g |
–– polynenasycené | 14,59 g |
––– omega 3 | 3,69 g |
Vláknina | 42,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,46 g |
Sůl | 0,96 g |
Sacharidy | 529,20 g |
– cukry | 157,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
450 g 450 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící) | Mouka pohanková | 450 g |
120 g 120 g cukru | Cukr bílý | 120 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
2 lžičky 2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 16 g |
½ l žičky žičky xanthanu nebo guaru | E415 - Xanthan | |
4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
2 2 větší jablka nastrouhaná nahrubo | Jablko čerstvé | 300 g |
450 ml 450 ml vody | Voda | 450 ml |
šťáva a kůra z jednoho menšího citronu | Citrón čerstvý |