Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jemná chřestová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie3 933 kJ /
940 kcal
Bílkoviny25,45 g
– z toho živočišné bílkoviny10,65 g
– z toho rostlinné bílkoviny14,80 g
Tuky64,25 g
– nasycené40,18 g
– nenasycené22,79 g
–– mononenasycené17,49 g
–– polynenasycené5,30 g
––– omega 30,78 g
Vláknina34,20 g
Cholesterol 164 mg
Sodík 959 mg
Sůl2,20 g
Sacharidy50,40 g
– cukry17,70 g
––– laktóza4,20 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 g 250 g zeleného chřestu Chřest zelený čerstvý 250 g
1 1 šalotka Šalotka čerstvá
1 1 větší brambora Brambor zimní 50 g
1 1 menší petržel Petržel kořenová čerstvá
1 řapík 1 řapík celeru Celer bulva čerstvá 500 g
100 ml 100 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 100 ml
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
1,5 litru 1,5 litru silného drůbežího vývaru Vývar kuřecí 1500 ml
zakysaná smetana k podávání (nemusí být) Smetana kravská zakysaná 12%
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
pepř bílý mletý Pepř bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.