Nutriční hodnoty (Jahodový dortík pro Miky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 773 kJ / 5 443 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,47 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 36,47 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 347,24 g |
– nasycené | 147,66 g |
– nenasycené | 182,90 g |
–– mononenasycené | 145,70 g |
–– polynenasycené | 37,20 g |
––– omega 3 | 9,88 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,67 g |
Sodík | 647 mg |
Sůl | 2,76 g |
Sacharidy | 520,00 g |
– cukry | 356,00 g |
––– laktóza | 2,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
20 dkg 20 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
20 dkg 20 dkg cukru písek | Cukr bílý | 200 g |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
2 2 rovné lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 24 g |
10 lžic 10 lžic oleje | Olej řepkový | 110 ml |
8 lžic 8 lžic horké vody | Voda | 144 ml |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
150 g 150 g cukru | Cukr bílý | 150 g |
jahody (rozvařené s cukrem) | Jahody čerstvé | |
želatinový ztužovač | Ztužovač želatinový | |
vanilkový puding - hustý | Puding v prášku | |
Jahodový přeliv: jahody | Jahody čerstvé | |
cukr (rozvařit) | Cukr bílý | |
přidat želatinový ztužovač | Ztužovač želatinový |