Nutriční hodnoty (Kedlubno papriková polévka s bylinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 911 kJ / 935 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,45 g |
| Tuky | 82,42 g |
| – nasycené | 53,56 g |
| – nenasycené | 29,99 g |
| –– mononenasycené | 26,29 g |
| –– polynenasycené | 3,71 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 13,76 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 113 mg |
| Sůl | 0,36 g |
| Sacharidy | 33,00 g |
| – cukry | 15,48 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 kedlubny | Kedluben čerstvý | 360 g |
| 2 2 špičaté zelené papriky | Paprika zelená čerstvá | |
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 100 g 100 g másla (jiný vhodný tuk, olej) | Máslo kravské | 100 g |
| 2 2 zarovnané PL špaldové mouky (lze i polohrubá mouka) | Mouka špaldová hrubá | |
| 1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru nebo vody s bujonem | Vývar zeleninový | 1500 ml |
| bylinky – libeček, oregáno, kopr, petrželka (dle své možnosti) | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| muškátový květ | Muškát květ sušený |