Nutriční hodnoty (Naked barrel cake - nahý dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 737 kJ / 5 912 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,26 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 32,66 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 53,60 g |
Tuky | 279,07 g |
– nasycené | 96,60 g |
– nenasycené | 159,33 g |
–– mononenasycené | 69,08 g |
–– polynenasycené | 90,25 g |
––– omega 3 | 1,00 g |
Vláknina | 41,20 g |
Cholesterol | 738 mg |
Sodík | 10,36 g |
Sůl | 8,94 g |
Sacharidy | 743,30 g |
– cukry | 543,50 g |
––– laktóza | 19,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
(Byla to "zkouška" nového korpusu a zdobení | Cukrářské zdobení | |
Recept na tento korpus najdete na odkazu uvedeném v Poznámce | ||
Ale je možno požít i jiný korpus a náplně) | ||
400 g 400 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 400 g |
240 g 240 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 240 g |
100 g 100 g kakaa | Kakao prášek | 100 g |
2 lžičky 2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 24 g |
1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
250 ml 250 ml podmáslí | Podmáslí | 250 g |
250 250 ml uvařené silnější kávy (na l hrnek 2 lžičky instatní kávy) | Káva espresso | |
125 ml 125 ml slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 125 ml |
1-2 lžičky 1-2 lžičky vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 10.5 ml |
200 g 200 g hořké čokolády (dobré) | Čokoláda hořká 40% | 200 g |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání popř. dobrý džem | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |