Nutriční hodnoty (Ukrajinský boršč s pirohy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 10 851 kJ / 2 593 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 238,54 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 201,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 37,14 g |
Tuky | 60,38 g |
– nasycené | 27,07 g |
– nenasycené | 25,04 g |
–– mononenasycené | 19,00 g |
–– polynenasycené | 6,04 g |
––– omega 3 | 0,44 g |
Vláknina | 28,29 g |
Cholesterol | 643 mg |
Sodík | 1,57 g |
Sůl | 3,59 g |
Sacharidy | 261,01 g |
– cukry | 42,21 g |
––– laktóza | 6,21 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
30 dkg 30 dkg hovězího masa | Hovězí kýta | 300 g |
30 dkg 30 dkg kostí (nejlépe morkových) | Kost hovězí | 300 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
10 dkg 10 dkg červené řepy (dávám i sterilovanou, když není čerstvá) | Červená řepa čerstvá | 100 g |
4 4 rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
hladká mouka na poprášení | Mouka pšeničná hladká | |
20 dkg 20 dkg brambor | Brambor zimní | 200 g |
20 dkg 20 dkg bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | 200 g |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
kysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
česnek | Česnek čerstvý | |
ocet | Ocet lihový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1/4 kg 1/4 kg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
droždí od oka 1 dkg | Droždí pekařské lisované | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky soli | Sůl mořská | 2 g |
cca 1/8 l cca 1/8 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
15 dkg 15 dkg vařeného masa | Vepřová kýta | 150 g |
lžička lžička másla | Máslo kravské | |
větší cibule | Cibule čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |