Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Ukrajinský boršč s pirohy)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie10 851 kJ /
2 593 kcal
Bílkoviny238,54 g
– z toho živočišné bílkoviny201,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny37,14 g
Tuky60,38 g
– nasycené27,07 g
– nenasycené25,04 g
–– mononenasycené19,00 g
–– polynenasycené6,04 g
––– omega 30,44 g
Vláknina28,29 g
Cholesterol 643 mg
Sodík 1,57 g
Sůl3,59 g
Sacharidy261,01 g
– cukry42,21 g
––– laktóza6,21 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
30 dkg 30 dkg hovězího masa Hovězí kýta 300 g
30 dkg 30 dkg kostí (nejlépe morkových) Kost hovězí 300 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
kousek kousek celeru Celer bulva čerstvá
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
10 dkg 10 dkg červené řepy (dávám i sterilovanou, když není čerstvá) Červená řepa čerstvá 100 g
4 4 rajčata Rajče červené čerstvé 240 g
lžíce lžíce másla Máslo kravské
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
hladká mouka na poprášení Mouka pšeničná hladká
20 dkg 20 dkg brambor Brambor zimní 200 g
20 dkg 20 dkg bílého zelí Zelí bílé čerstvé 200 g
bobkový list Bobkový list sušený
kysaná smetana Smetana kravská zakysaná 12%
česnek Česnek čerstvý
ocet Ocet lihový
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
1/4 kg 1/4 kg polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 250 g
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
droždí od oka 1 dkg Droždí pekařské lisované
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1/4 lžičky 1/4 lžičky soli Sůl mořská 2 g
cca 1/8 l cca 1/8 l mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 125 ml
15 dkg 15 dkg vařeného masa Vepřová kýta 150 g
lžička lžička másla Máslo kravské
větší cibule Cibule čerstvá
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.