Nutriční hodnoty (Jahodový dort s cukrářskými piškoty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 22 559 kJ / 5 392 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,47 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 36,47 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 347,24 g |
– nasycené | 147,66 g |
– nenasycené | 182,90 g |
–– mononenasycené | 145,70 g |
–– polynenasycené | 37,20 g |
––– omega 3 | 9,88 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,67 g |
Sodík | 887 mg |
Sůl | 2,48 g |
Sacharidy | 507,20 g |
– cukry | 356,00 g |
––– laktóza | 2,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
200 g 200 g cukru písek | Cukr bílý | 200 g |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
2 lžičky 2 lžičky prášku do pečiva (rovné) | Kypřící prášek | 8 g |
10 lžic 10 lžic oleje | Olej řepkový | 110 ml |
8 lžic 8 lžic horké vody | Voda | 144 ml |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
150 g 150 g cukru | Cukr bílý | 150 g |
jahody (rozvařené s cukrem) | Jahody čerstvé | |
želatinový ztužovač | Ztužovač želatinový | |
jahody | Jahody čerstvé | |
cukr (rozvařit) | Cukr bílý | |
želatinový ztužovač (jen trochu) | Ztužovač želatinový | |
cukrářské piškoty | Piškoty cukrářské | |
tuk na vymazání formy (nebo olej ve spreji) | Margarín | |
hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |