Nutriční hodnoty (Brusinková grilovací omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 998 kJ / 1 434 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,47 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,47 g |
Tuky | 23,76 g |
– nasycené | 2,08 g |
– nenasycené | 20,34 g |
–– mononenasycené | 13,95 g |
–– polynenasycené | 6,39 g |
––– omega 3 | 1,92 g |
Vláknina | 56,88 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 257 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 240,13 g |
– cukry | 175,07 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g sušených brusinek | Brusinky sušené | 200 g |
200 ml 200 ml (domácího) rybízového vína (nebo červeného vína, ale potom je třeba dát do omáčky víc cukru) | Víno červené sladké | 200 ml |
2 PL 2 PL oleje | Olej řepkový | 22 ml |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 3 nakyslá jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
2 PL 2 PL třtinového cukru | Cukr třtinový | 24 g |
snítka snítka čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
1 1 malý rajčatový protlak (140g) | Protlak rajčatový | |
1-2 1-2 chilli papričky | Chilli paprička čerstvá | |
asi 50 ml asi 50 ml vinného octa (může být napůl s octem balsamico) | Ocet vinný bílý | 50 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1 PL 1 PL worchesterské omáčky | Worcestrová omáčka | 15 ml |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
voda dle potřeby | Voda |