Nutriční hodnoty (Selský zapečený květákový mozeček (z remosky))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 3 644 kJ / 871 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,07 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 28,09 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 79,70 g |
– nasycené | 33,22 g |
– nenasycené | 39,06 g |
–– mononenasycené | 32,43 g |
–– polynenasycené | 6,63 g |
––– omega 3 | 0,15 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 826 mg |
Sodík | 1,10 g |
Sůl | 2,63 g |
Sacharidy | 8,45 g |
– cukry | 4,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
700-800 700-800 g květáku (rozebraný na růžičky bez košťálu) | Květák čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
50 g 50 g uzené slaniny | Špek | 50 g |
1 lžíce 1 lžíce sádla (nebo oleje) | Sádlo vepřové | 15 g |
70 g 70 g cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
2 2 vrchovaté lžíce strouhanky (podle potřeby) | Strouhanka pšeničná |