Nutriční hodnoty (Klasický hospodský guláš (vídeňský))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 473 kJ / 1 308 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,78 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 101,90 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,88 g |
Tuky | 54,36 g |
– nasycené | 24,98 g |
– nenasycené | 27,76 g |
–– mononenasycené | 21,60 g |
–– polynenasycené | 6,16 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 41,12 g |
Cholesterol | 281 mg |
Sodík | 454 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 79,40 g |
– cukry | 42,56 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hovězího masa na guláš (nejlépe kližka) | Hovězí kližka | 500 g |
500 g 500 g cibule | Cibule čerstvá | 500 g |
3 lžíce 3 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 45 g |
2 lžíce 2 lžíce sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 20 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
1 lžička 1 lžička mletého nebo drceného kmínu | ||
1 1 malý rajčatový protlak | Protlak rajčatový | |
mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
1 lžíce 1 lžíce majoránky | Majoránka sušená | 20 g |
voda na podlévání | Voda | |
cibule na ozdobu | Cibule čerstvá |