Nutriční hodnoty (Litevský boršč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 820 kJ / 913 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 31,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,24 g |
Tuky | 55,90 g |
– nasycené | 29,76 g |
– nenasycené | 24,97 g |
–– mononenasycené | 17,14 g |
–– polynenasycené | 7,83 g |
––– omega 3 | 0,17 g |
Vláknina | 13,55 g |
Cholesterol | 203 mg |
Sodík | 1,94 g |
Sůl | 4,40 g |
Sacharidy | 55,05 g |
– cukry | 20,44 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | 200 g |
100 g 100 g brambor | Brambor zimní | 100 g |
50 g 50 g mrkve | Mrkev čerstvá | 50 g |
50 g 50 g celeru | Celer bulva čerstvá | 50 g |
100 g 100 g červené řepy | Červená řepa čerstvá | 100 g |
200 g 200 g moravské klobásy nebo jiné klobásy | Klobása | 200 g |
1-2 lžíce 1-2 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 22.5 g |
2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
1 dl 1 dl kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
pórek | Pórek čerstvý | |
citronová šťáva nebo ocet | Šťáva z citrónu | |
sůl | Sůl mořská |