Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Litevský boršč)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 820 kJ /
913 kcal
Bílkoviny40,64 g
– z toho živočišné bílkoviny31,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny9,24 g
Tuky55,90 g
– nasycené29,76 g
– nenasycené24,97 g
–– mononenasycené17,14 g
–– polynenasycené7,83 g
––– omega 30,17 g
Vláknina13,55 g
Cholesterol 203 mg
Sodík 1,94 g
Sůl4,40 g
Sacharidy55,05 g
– cukry20,44 g
––– laktóza3,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g hlávkového zelí Zelí bílé čerstvé 200 g
100 g 100 g brambor Brambor zimní 100 g
50 g 50 g mrkve Mrkev čerstvá 50 g
50 g 50 g celeru Celer bulva čerstvá 50 g
100 g 100 g červené řepy Červená řepa čerstvá 100 g
200 g 200 g moravské klobásy nebo jiné klobásy Klobása 200 g
1-2 lžíce 1-2 lžíce rajského protlaku Protlak rajčatový 22.5 g
2 lžíce 2 lžíce sádla Sádlo vepřové 30 g
1 dl 1 dl kysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 100 ml
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
pórek Pórek čerstvý
citronová šťáva nebo ocet Šťáva z citrónu
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.