Nutriční hodnoty (Dýňová omáčka k těstovinám)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 811 kJ / 672 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,69 g |
Tuky | 53,75 g |
– nasycené | 35,60 g |
– nenasycené | 16,69 g |
–– mononenasycené | 14,69 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,48 g |
Vláknina | 14,47 g |
Cholesterol | 176 mg |
Sodík | 109 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 35,55 g |
– cukry | 10,18 g |
––– laktóza | 4,58 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 dýně hokaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
250 ml 250 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 250 ml |
1 lžička 1 lžička koření adžika | Adžika | 5 g |
1 1 velký stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
150 ml 150 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
1 špetka 1 špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
1 špetka 1 špetka oregana | Oregano sušené | |
1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
strouhaný sýr (dle chuti) | Sýr kravský tvrdý 30% | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
olej | Olej řepkový |