Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dýňová polévka se smetanou a zázvorem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie3 348 kJ /
800 kcal
Bílkoviny6,97 g
– z toho živočišné bílkoviny6,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,97 g
Tuky75,75 g
– nasycené50,71 g
– nenasycené23,79 g
–– mononenasycené20,35 g
–– polynenasycené3,44 g
––– omega 30,75 g
Vláknina2,07 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 96 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy21,63 g
– cukry9,37 g
––– laktóza7,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 menší dýně (hokaido je ideální, ale může být i máslová) Dýně čerstvá
1 l 1 l zeleninového vývaru Vývar zeleninový 1000 ml
250 ml 250 ml smetany na šlehání Smetana kravská sladká 30% 250 ml
2 lžičky 2 lžičky jemně nastrouhaného zázvoru Zázvor sušený 14 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
opražená dýňová semínka (mohou být ale i pražené mandle nebo oříšky) Dýňová semínka

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.