Nutriční hodnoty (Dýňová polévka se smetanou a zázvorem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 3 348 kJ / 800 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,97 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,97 g |
Tuky | 75,75 g |
– nasycené | 50,71 g |
– nenasycené | 23,79 g |
–– mononenasycené | 20,35 g |
–– polynenasycené | 3,44 g |
––– omega 3 | 0,75 g |
Vláknina | 2,07 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 96 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 21,63 g |
– cukry | 9,37 g |
––– laktóza | 7,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 menší dýně (hokaido je ideální, ale může být i máslová) | Dýně čerstvá | |
1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
250 ml 250 ml smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
2 lžičky 2 lžičky jemně nastrouhaného zázvoru | Zázvor sušený | 14 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
opražená dýňová semínka (mohou být ale i pražené mandle nebo oříšky) | Dýňová semínka |