Nutriční hodnoty (Těstoviny zapečené s květákem, řepou, tvarohem a klobásou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 10 722 kJ / 2 563 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 132,91 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 67,54 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 65,37 g |
Tuky | 48,15 g |
– nasycené | 18,65 g |
– nenasycené | 18,94 g |
–– mononenasycené | 13,37 g |
–– polynenasycené | 5,58 g |
––– omega 3 | 0,54 g |
Vláknina | 44,20 g |
Cholesterol | 887 mg |
Sodík | 2,82 g |
Sůl | 6,78 g |
Sacharidy | 382,05 g |
– cukry | 64,85 g |
––– laktóza | 9,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g těstovin (kolínka, vřetena, penne frigate...) | Těstoviny pšeničné | 400 g |
1/2 hlávky 1/2 hlávky většího květáku nebo 1 menší | Květák čerstvý | 350 g |
100 g 100 g dobré suché klobásky (maďarské nebo slovenské) | Klobása | 100 g |
250 g 250 g tvarohu (obyčejného v kostce) | Tvaroh polotučný | 250 g |
350 g 350 g nakládané červené řepy | Červená řepa sterilovaná | 350 g |
1 1 mrkev nastrouhaná na nudličky nebo na kolečka) | Mrkev čerstvá | 50 g |
sádlo (nebo oliv. olej na vymazání zapékací mísy) | Sádlo vepřové | |
3 3 vejce (podle velikosti vajec) | Vejce slepičí | 210 g |
4 4 menší cibule | Cibule čerstvá | 280 g |
kelímek kelímek husté zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
bazalková čerstvá nať (nebo petrželka) | Bazalka čerstvá | |
strouhaný sýr na posypání (Gran Moravia, Eidam, Ementál apod.) | Sýr kravský tvrdý 30% | |
několik několik nakládaných oliv dle libosti | Olivy čerstvé zralé |