Nutriční hodnoty (Bramborová hnízdečka se špenátem nebo mangoldem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 7 094 kJ / 1 695 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,15 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,25 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 38,90 g |
Tuky | 75,12 g |
– nasycené | 34,89 g |
– nenasycené | 34,15 g |
–– mononenasycené | 27,83 g |
–– polynenasycené | 6,32 g |
––– omega 3 | 1,24 g |
Vláknina | 40,43 g |
Cholesterol | 512 mg |
Sodík | 1,34 g |
Sůl | 2,07 g |
Sacharidy | 188,05 g |
– cukry | 20,25 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
750-1000 g 750-1000 g moučných brambor (záleží na účelu použití, na předkrm stačí 750 g) | Brambor zimní | 875 g |
sůl | Sůl mořská | |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
500 g 500 g čerstvého mangoldu nebo špenátu | Mangold | 500 g |
máslo | Máslo kravské | |
1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
sůl | Sůl mořská | |
50 g 50 g anglické slaniny | Anglická slanina | 50 g |
mletá sladká paprika | Paprika červená sušená |