Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Abbracci sušenky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 738 kJ /
3 523 kcal
Bílkoviny56,04 g
– z toho živočišné bílkoviny21,89 g
– z toho rostlinné bílkoviny34,15 g
Tuky208,52 g
– nasycené126,39 g
– nenasycené73,85 g
–– mononenasycené64,76 g
–– polynenasycené9,09 g
––– omega 31,12 g
Vláknina14,10 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 400 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy348,37 g
– cukry155,37 g
––– laktóza5,77 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 250 g hladké mouky (kvůli medu jsem ale nakonec ještě cca lžíci mouky přidala) Mouka pšeničná hladká
95 g 95 g změklého másla (původní recept říká 50g másla, 45g ztuženého rostlinného tuku) Máslo kravské 95 g
70 g 70 g třtinového cukru (původní recept říká krupici) Cukr třtinový 70 g
50 50 g medu + 1 polévková lžíce (původně je 100g cukru, anglický recept říká 120g, zkusila jsem nahradit část medem, zrovna u toho vanilkového krému se to moc nesneslo)
1 1 vejce (možno vynechat) Vejce slepičí 70 g
3 lžíce 3 lžíce smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 75 ml
1,5 lžičky 1,5 lžičky kypřícího prášku Kypřící prášek 7.5 g
pár kapek kapek vanilkové tresti či přímo samotnou vanilku Aroma vanilkové
špetka špetka soli Sůl mořská
250 g 250 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 250 g
100 g 100 g změklého másla (původní recept říká 60g másla, 40g ztuženého rostlinného tuku) Máslo kravské 100 g
70 g 70 g třtinového cukru Cukr třtinový 70 g
50 50 g medu + 1 polévková lžíce (toto těsto už med snášelo lépe) Med nepasterovaný
30 g 30 g holandského kakaa Kakao prášek 30 g
40 g 40 g mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 40 ml
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1,5 lžičky 1,5 lžičky kypřícího prášku Kypřící prášek 7.5 g
špetka špetka soli Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.