Nutriční hodnoty (Abbracci sušenky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 738 kJ / 3 523 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,04 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,89 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 34,15 g |
Tuky | 208,52 g |
– nasycené | 126,39 g |
– nenasycené | 73,85 g |
–– mononenasycené | 64,76 g |
–– polynenasycené | 9,09 g |
––– omega 3 | 1,12 g |
Vláknina | 14,10 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,74 g |
Sacharidy | 348,37 g |
– cukry | 155,37 g |
––– laktóza | 5,77 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 250 g hladké mouky (kvůli medu jsem ale nakonec ještě cca lžíci mouky přidala) | Mouka pšeničná hladká | |
95 g 95 g změklého másla (původní recept říká 50g másla, 45g ztuženého rostlinného tuku) | Máslo kravské | 95 g |
70 g 70 g třtinového cukru (původní recept říká krupici) | Cukr třtinový | 70 g |
50 50 g medu + 1 polévková lžíce (původně je 100g cukru, anglický recept říká 120g, zkusila jsem nahradit část medem, zrovna u toho vanilkového krému se to moc nesneslo) | ||
1 1 vejce (možno vynechat) | Vejce slepičí | 70 g |
3 lžíce 3 lžíce smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 75 ml |
1,5 lžičky 1,5 lžičky kypřícího prášku | Kypřící prášek | 7.5 g |
pár kapek kapek vanilkové tresti či přímo samotnou vanilku | Aroma vanilkové | |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
100 g 100 g změklého másla (původní recept říká 60g másla, 40g ztuženého rostlinného tuku) | Máslo kravské | 100 g |
70 g 70 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 70 g |
50 50 g medu + 1 polévková lžíce (toto těsto už med snášelo lépe) | Med nepasterovaný | |
30 g 30 g holandského kakaa | Kakao prášek | 30 g |
40 g 40 g mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 40 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1,5 lžičky 1,5 lžičky kypřícího prášku | Kypřící prášek | 7.5 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská |