Nutriční hodnoty (Šmakoun na hříbkách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 125 kJ / 986 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,57 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 28,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,50 g |
Tuky | 55,77 g |
– nasycené | 12,14 g |
– nenasycené | 41,25 g |
–– mononenasycené | 17,19 g |
–– polynenasycené | 24,06 g |
––– omega 3 | 2,93 g |
Vláknina | 41,10 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 2,12 g |
Sůl | 3,20 g |
Sacharidy | 54,08 g |
– cukry | 17,28 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g Šmakouna s hlívou | Šmakoun | 200 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
500 g 500 g dušených hříbků | Hřib čerstvý | 500 g |
600 ml 600 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 600 ml |
200 ml 200 ml rostlinné smetany na vaření | Smetana sójová tekutá | 200 ml |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
2 lžičky 2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 10 g |
hrst hrst petrželky | Petržel nať čerstvá | |
hraška na zahuštění | Hraška |