Nutriční hodnoty (Marcipánovo skořicové uzly)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 30
Energie | 34 028 kJ / 8 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 201,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 183,10 g |
Tuky | 258,10 g |
– nasycené | 121,85 g |
– nenasycené | 127,80 g |
–– mononenasycené | 83,60 g |
–– polynenasycené | 44,20 g |
––– omega 3 | 2,05 g |
Vláknina | 59,80 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 1,92 g |
Sůl | 4,50 g |
Sacharidy | 1 221,10 g |
– cukry | 222,60 g |
––– laktóza | 26,10 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 dcl 5 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
1 1 droždí | Droždí pekařské lisované | |
150 g 150 g másla o pokojové teplotě | Máslo kravské | 150 g |
dcl dcl krupicového cukru | Cukr bílý | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
2 lžičky 2 lžičky mletého kardamonu | Kardamom prášek | 10 g |
14 dcl 14 dcl hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 1400 g |
50 g 50 g másla o pokojové teplotě | Máslo kravské | 50 g |
250 g 250 g marcipánu | Marcipán | 250 g |
2 lžíce 2 lžíce mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 30 g |
vejce | Vejce slepičí | |
cukr krystal | Cukr bílý |