Nutriční hodnoty (Dyňanka (dziňanka) - tykvová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 2 347 kJ / 561 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,63 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,63 g |
Tuky | 28,87 g |
– nasycené | 18,35 g |
– nenasycené | 8,63 g |
–– mononenasycené | 7,70 g |
–– polynenasycené | 0,93 g |
––– omega 3 | 0,26 g |
Vláknina | 19,50 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 111 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 53,10 g |
– cukry | 24,20 g |
––– laktóza | 9,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g dýně (tykev) | Dýně čerstvá | 500 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
olej | Olej řepkový | |
250 ml 250 ml sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
mléko dle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
sůl | Sůl mořská | |
olej | Olej řepkový | |
kopr (dle chuti) | Kopr nať čerstvý | |
tarhoňa nebo rýže dle chuti | Těstoviny pšeničné |