Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dyňanka (dziňanka) - tykvová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie2 347 kJ /
561 kcal
Bílkoviny14,63 g
– z toho živočišné bílkoviny7,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,63 g
Tuky28,87 g
– nasycené18,35 g
– nenasycené8,63 g
–– mononenasycené7,70 g
–– polynenasycené0,93 g
––– omega 30,26 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 111 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy53,10 g
– cukry24,20 g
––– laktóza9,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g dýně (tykev) Dýně čerstvá 500 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
olej Olej řepkový
250 ml 250 ml sladké smetany Smetana kravská sladká 12% 250 ml
mléko dle potřeby Mléko kravské polotučné 1,5%
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
sůl Sůl mořská
olej Olej řepkový
kopr (dle chuti) Kopr nať čerstvý
tarhoňa nebo rýže dle chuti Těstoviny pšeničné

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.