Nutriční hodnoty (Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 37 559 kJ / 8 977 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 207,98 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 111,98 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 96,00 g |
Tuky | 472,60 g |
– nasycené | 206,49 g |
– nenasycené | 249,16 g |
–– mononenasycené | 157,80 g |
–– polynenasycené | 91,36 g |
––– omega 3 | 2,84 g |
Vláknina | 52,00 g |
Cholesterol | 1,72 g |
Sodík | 9,87 g |
Sůl | 24,84 g |
Sacharidy | 946,90 g |
– cukry | 574,52 g |
––– laktóza | 21,52 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 žloutky | Vaječný žloutek | 92 g |
120 g 120 g moučkového cukru | Cukr bílý | 120 g |
65 g 65 g másla | Máslo kravské | 65 g |
300 g 300 g loupaných mandlí (nebo lískových oříšků) | Mandle loupané | 300 g |
700 ml 700 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 700 ml |
3 plátky 3 plátky želatiny | Želatina vepřová | |
2 balení 2 balení cukrářských piškotů | Piškoty cukrářské | 1000 g |
rum (dle potřeby) | Rum | |
500 g 500 g jahod | Jahody čerstvé | 500 g |
mandlové lupínky (nebo strouhaná čokoláda na posypání) | Mandle loupané |