Nutriční hodnoty (Bochánky maritozzi podle starých Římanů - historické recepty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 478 kJ / 5 850 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,77 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,96 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 68,81 g |
Tuky | 293,40 g |
– nasycené | 113,74 g |
– nenasycené | 160,81 g |
–– mononenasycené | 110,25 g |
–– polynenasycené | 50,57 g |
––– omega 3 | 12,53 g |
Vláknina | 27,44 g |
Cholesterol | 926 mg |
Sodík | 330 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 693,96 g |
– cukry | 336,97 g |
––– laktóza | 15,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
25 g 25 g droždí | Droždí pekařské lisované | 25 g |
100 g 100 g krupicového cukru | Cukr bílý | 100 g |
250 ml 250 ml vody | Voda | 250 ml |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
30 g 30 g rozinek | Rozinky | 30 g |
30 g 30 g nahrubo sekaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 30 g |
30 g 30 g sekané kandované citrusové kůry | Citronová kůra kandovaná | 30 g |
kůra z 1 kůra z 1 citrónu | Citrón čerstvý | 90 g |
2 2 bílky | Vaječný bílek | 66 g |
150 g 150 g krupicového cukru | Cukr bílý | 150 g |
100 ml 100 ml vody | Voda | 100 ml |
500 ml 500 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 500 ml |
moučkový cukr (podle chuti) | Cukr bílý |