Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bochánky maritozzi podle starých Římanů - historické recepty)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 478 kJ /
5 850 kcal
Bílkoviny94,77 g
– z toho živočišné bílkoviny25,96 g
– z toho rostlinné bílkoviny68,81 g
Tuky293,40 g
– nasycené113,74 g
– nenasycené160,81 g
–– mononenasycené110,25 g
–– polynenasycené50,57 g
––– omega 312,53 g
Vláknina27,44 g
Cholesterol 926 mg
Sodík 330 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy693,96 g
– cukry336,97 g
––– laktóza15,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 500 g
25 g 25 g droždí Droždí pekařské lisované 25 g
100 g 100 g krupicového cukru Cukr bílý 100 g
250 ml 250 ml vody Voda 250 ml
špetka špetka soli Sůl mořská
2 2 žloutky Vaječný žloutek 46 g
100 ml 100 ml oleje Olej řepkový 100 ml
30 g 30 g rozinek Rozinky 30 g
30 g 30 g nahrubo sekaných vlašských ořechů Vlašské ořechy 30 g
30 g 30 g sekané kandované citrusové kůry Citronová kůra kandovaná 30 g
kůra z 1 kůra z 1 citrónu Citrón čerstvý 90 g
2 2 bílky Vaječný bílek 66 g
150 g 150 g krupicového cukru Cukr bílý 150 g
100 ml 100 ml vody Voda 100 ml
500 ml 500 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 500 ml
moučkový cukr (podle chuti) Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.