Nutriční hodnoty (Balkánský burek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 23 727 kJ / 5 671 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 277,92 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 222,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 55,56 g |
Tuky | 318,48 g |
– nasycené | 43,82 g |
– nenasycené | 249,99 g |
–– mononenasycené | 177,38 g |
–– polynenasycené | 72,62 g |
––– omega 3 | 20,97 g |
Vláknina | 27,30 g |
Cholesterol | 1,20 g |
Sodík | 911 mg |
Sůl | 2,32 g |
Sacharidy | 412,00 g |
– cukry | 56,40 g |
––– laktóza | 18,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
voda | Voda | |
250 ml 250 ml oleje | Olej řepkový | 250 ml |
500-1000 g 500-1000 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 750 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
vegeta | Kořenící směs sypká | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
500 g 500 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 500 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 2 velké lžíce kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
sůl | Sůl mořská | |
1 1 nastrouhané jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
cukr | Cukr bílý | |
skořice | Skořice ceylonská | |
pórek | Pórek čerstvý |