Nutriční hodnoty (Moravská kyselica podle naší babičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 311 kJ / 313 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,86 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,26 g |
Tuky | 22,53 g |
– nasycené | 14,33 g |
– nenasycené | 6,95 g |
–– mononenasycené | 6,12 g |
–– polynenasycené | 0,83 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 5,51 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 1,69 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 16,04 g |
– cukry | 15,60 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 sklenice 1 sklenice kysaného zelí (750 ml) | Zelí bílé kvašené | 200 g |
2 litry 2 litry vody | Voda | 2000 ml |
200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
uzené maso (nebo slanina) | Vepřová plec uzená | |
3 listy 3 listy 3 bobkového listy | ||
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého kmínu | Kmín mletý | 1.25 g |
1 špetka 1 špetka mletého chilli (nemusí být) | Chilli paprička sušená | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky (na zahuštění) | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
pažitka | Pažitka čerstvá |