Nutriční hodnoty (Italská čočková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 576 kJ / 855 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,24 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,74 g |
Tuky | 84,35 g |
– nasycené | 41,12 g |
– nenasycené | 42,17 g |
–– mononenasycené | 36,04 g |
–– polynenasycené | 6,13 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 8,59 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,65 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 15,70 g |
– cukry | 6,62 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 hrsti 2 hrsti čočky | Čočka hnědá neloupaná | |
1 sklenka 1 sklenka drcených rajčat | Pyré z červených rajčat | |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 větší kousek celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
2 snítky 2 snítky tymiánu | Tymián sušený | |
250 ml 250 ml vody | Voda | 250 ml |
sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
mletý pepř (dle chuti) | Pepř černý mletý | |
olej (dle potřeby) | Olej řepkový | |
1 špetka 1 špetka cukru (dle chuti) | Cukr bílý | |
strouhaný parmazán (k podávání) | Parmezán |