Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Italská čočková polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie3 576 kJ /
855 kcal
Bílkoviny6,24 g
– z toho živočišné bílkoviny3,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,74 g
Tuky84,35 g
– nasycené41,12 g
– nenasycené42,17 g
–– mononenasycené36,04 g
–– polynenasycené6,13 g
––– omega 30,10 g
Vláknina8,59 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,65 g
Sůl4,10 g
Sacharidy15,70 g
– cukry6,62 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 hrsti 2 hrsti čočky Čočka hnědá neloupaná
1 sklenka 1 sklenka drcených rajčat Pyré z červených rajčat
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 větší kousek celeru Celer bulva čerstvá 540 g
100 g 100 g slaniny Špek 100 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
2 snítky 2 snítky tymiánu Tymián sušený
250 ml 250 ml vody Voda 250 ml
sůl (dle chuti) Sůl mořská
mletý pepř (dle chuti) Pepř černý mletý
olej (dle potřeby) Olej řepkový
1 špetka 1 špetka cukru (dle chuti) Cukr bílý
strouhaný parmazán (k podávání) Parmezán

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.