Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Štrúdl s opilými jablky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 499 kJ /
2 031 kcal
Bílkoviny16,02 g
– z toho živočišné bílkoviny0,18 g
– z toho rostlinné bílkoviny15,84 g
Tuky115,78 g
– nasycené57,07 g
– nenasycené57,90 g
–– mononenasycené23,32 g
–– polynenasycené34,58 g
––– omega 30,24 g
Vláknina20,50 g
Cholesterol 64 mg
Sodík 181 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy189,80 g
– cukry78,70 g
––– laktóza0,20 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
330 g 330 g listového těsta (rozváleného) Listové těsto 330 g
4 4 větší kyselejší jablka Jablko čerstvé 600 g
3 lžíce 3 lžíce rumu (nejlépe Božkovského) Rum 51 ml
rozinky (můžete přidat k jablkům do rumu, u nás se nejí, takže my bez) Rozinky
25 g 25 g másla Máslo kravské 25 g
15 g 15 g hnědého cukru ( nebo trošku více, podle chuti ) Cukr třtinový 15 g
25 g 25 g strouhanky (někdy dávám pro obměnu nastrouhané rumové perníčky ... skvělá záležitost)
1 lžička 1 lžička skořice Skořice ceylonská 8 g
2 2 hřebíčky (rozdrcené najemno) Hřebíček
1/2 1/2 badyánu (rozdrcené najemno) Badyán

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.