Nutriční hodnoty (Štrúdl s opilými jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 499 kJ / 2 031 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,02 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,18 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,84 g |
Tuky | 115,78 g |
– nasycené | 57,07 g |
– nenasycené | 57,90 g |
–– mononenasycené | 23,32 g |
–– polynenasycené | 34,58 g |
––– omega 3 | 0,24 g |
Vláknina | 20,50 g |
Cholesterol | 64 mg |
Sodík | 181 mg |
Sůl | 0,33 g |
Sacharidy | 189,80 g |
– cukry | 78,70 g |
––– laktóza | 0,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
330 g 330 g listového těsta (rozváleného) | Listové těsto | 330 g |
4 4 větší kyselejší jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
3 lžíce 3 lžíce rumu (nejlépe Božkovského) | Rum | 51 ml |
rozinky (můžete přidat k jablkům do rumu, u nás se nejí, takže my bez) | Rozinky | |
25 g 25 g másla | Máslo kravské | 25 g |
15 g 15 g hnědého cukru ( nebo trošku více, podle chuti ) | Cukr třtinový | 15 g |
25 g 25 g strouhanky (někdy dávám pro obměnu nastrouhané rumové perníčky ... skvělá záležitost) | ||
1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
2 2 hřebíčky (rozdrcené najemno) | Hřebíček | |
1/2 1/2 badyánu (rozdrcené najemno) | Badyán |