Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Sytá zeleninová polévka s parmazánovými knedlíčky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 758 kJ /
1 854 kcal
Bílkoviny72,22 g
– z toho živočišné bílkoviny40,33 g
– z toho rostlinné bílkoviny31,89 g
Tuky77,60 g
– nasycené35,09 g
– nenasycené25,87 g
–– mononenasycené20,33 g
–– polynenasycené5,54 g
––– omega 31,30 g
Vláknina43,07 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 2,25 g
Sůl6,07 g
Sacharidy198,05 g
– cukry29,72 g
––– laktóza7,83 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 velká cibule na drobno Cibule čerstvá 70 g
1 1 řapík celeru na plátky Celer bulva čerstvá 540 g
2 2 mrkve na kolečka Mrkev čerstvá 100 g
1 1 větší batáty na kostky Batáty neloupané
1 1 velký brambor na kostky Brambor zimní 50 g
1 1 střední cuketa na kostky Cuketa čerstvá 100 g
hrst hrst zelených fazolek Fazolky čerstvé
1 plechovka 1 plechovka canellini fazolek Fazolky čerstvé
1/2 plechovky 1/2 plechovky krájených rajčat (nebo rajčatové pyré) Rajče červené čerstvé
3 stroužky 3 stroužky česneku prolisované (nevím, co to bylo, ale mělo to grády) Česnek čerstvý 21 g
4 snítky 4 snítky tymiánu Tymián sušený
1 snítka 1 snítka posekaného rozmarýnu Rozmarýn sušený
hrst hrst nasekané petrželové natě Petržel nať čerstvá
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
1 1 čajová lžička uzené sladké papriky Paprika červená sušená
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
chilli Chilli paprička sušená
olej Olej řepkový
parmazánové "slupky", pokud si je schováváte (ty okraje) a pokud jsou z kvalitního parmazánu Parmezán
3/4 hrnku 3/4 hrnku polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 187.5 g
1/2 hrnku 1/2 hrnku strouhaného parmazánu Parmezán 125 g
1/3 hrnku 1/3 hrnku mléka (+/-) Mléko kravské polotučné 1,5% 83.3333358168602 ml
hrst hrst nasekané petrželové natě Petržel nať čerstvá
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
1 1 čajová lžička prášku do pečiva Kypřící prášek 12 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.