Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Novoanglický clam chowder - rybí polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 8

Energie16 305 kJ /
3 897 kcal
Bílkoviny93,50 g
– z toho živočišné bílkoviny64,31 g
– z toho rostlinné bílkoviny29,18 g
Tuky283,60 g
– nasycené178,91 g
– nenasycené95,73 g
–– mononenasycené81,77 g
–– polynenasycené13,97 g
––– omega 31,76 g
Vláknina28,63 g
Cholesterol 913 mg
Sodík 7,39 g
Sůl17,15 g
Sacharidy232,58 g
– cukry72,88 g
––– laktóza39,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
40 dkg 40 dkg drcených škeblí srdcovek v plechovce (plechovkách jsou už uvařené, ty stačí jen prohřát)
10 dkg 10 dkg pancetty Pancetta 100 g
1 šálek 1 šálek jemně pokrájené cibule Cibule čerstvá 250 g
1 šálek 1 šálek drobně nakrájeného řapíkatého celeru Celer řapíkatý
2 2 šálky brambor (na kostky tak 1 cm) Brambor zimní 100 g
1 šálek 1 šálek drobně nakrájené mrkve Mrkev čerstvá 200 g
3/4 šálku 3/4 šálku másla Máslo kravské 187.5 g
3/4 šálku 3/4 šálku hladké mouky Mouka pšeničná hladká 187.5 g
1 litr 1 litr smetany Smetana kravská sladká 12% 1000 ml
2 lžíce 2 lžíce červeného vinného octa Ocet vinný červený 30 ml
1,5 lžičky 1,5 lžičky soli Sůl mořská 12 g
mletý černý pepř na dochucení Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.