Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vánočka pro diabetiky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie16 088 kJ /
3 845 kcal
Bílkoviny115,95 g
– z toho živočišné bílkoviny47,95 g
– z toho rostlinné bílkoviny68,00 g
Tuky189,02 g
– nasycené95,44 g
– nenasycené84,01 g
–– mononenasycené62,34 g
–– polynenasycené21,67 g
––– omega 31,06 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 944 mg
Sodík 571 mg
Sůl2,60 g
Sacharidy409,54 g
– cukry38,74 g
––– laktóza13,14 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 500 g
250 g 250 g měkkého tvarohu Tvaroh polotučný 250 g
50 g 50 g sypkého sladidla (na bázi steviol-glykosidů) E951 - Aspartam
150 g 150 g másla (nebo Hery) Máslo kravské 150 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
2 lžíce 2 lžíce rozinek Rozinky 30 g
2 lžíce 2 lžíce rumu Rum 34 ml
4 lžíce 4 lžíce mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 60 ml
2 2 kypřící prášky do pečiva Kypřící prášek
citronová kůra (dle chuti) Citronová kúra čerstvá
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
2 kapky 2 kapky vanilkového extraktu Aroma vanilkové
60 g 60 g mandlí Mandle neloupané 60 g
vejce na potření Vejce slepičí

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.