Nutriční hodnoty (Hovězí pupek z hájovny na „Šlajfu“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 9 403 kJ / 2 247 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 222,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 216,83 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,27 g |
Tuky | 127,83 g |
– nasycené | 56,07 g |
– nenasycené | 69,03 g |
–– mononenasycené | 52,40 g |
–– polynenasycené | 16,63 g |
––– omega 3 | 0,99 g |
Vláknina | 5,94 g |
Cholesterol | 570 mg |
Sodík | 2,68 g |
Sůl | 4,90 g |
Sacharidy | 34,58 g |
– cukry | 5,54 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg hovězí pupek | Hovězí pupek | 1000 g |
1 ks 1 ks velká cibule | Cibule čerstvá | 69 g |
10 dkg 10 dkg uzeného špeku | Špek | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 30 g |
2 ks 2 ks bobkový list | Bobkový list sušený | |
10 kuliček 10 kuliček celý pepř | Pepř černý | |
6 kuliček 6 kuliček nové koření | Nové koření | |
1 špetka 1 špetka tymián | Tymián sušený | |
1/2 l 1/2 l silný zvěřinový vývar | Vývar hovězí | 500 ml |
1 dcl 1 dcl kvalitní červené víno | Víno červené suché | 100 ml |
2 lžíce 2 lžíce hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
citrón | Citrón čerstvý | |
cukr | Cukr bílý | |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská |