Nutriční hodnoty (Škvarkové pečivo podle našich babiček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 13 122 kJ / 3 136 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,22 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 40,72 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 34,50 g |
Tuky | 211,96 g |
– nasycené | 81,12 g |
– nenasycené | 117,36 g |
–– mononenasycené | 93,64 g |
–– polynenasycené | 23,72 g |
––– omega 3 | 1,83 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 438 mg |
Sodík | 1,06 g |
Sůl | 2,75 g |
Sacharidy | 227,44 g |
– cukry | 17,94 g |
––– laktóza | 2,94 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
sůl | Sůl mořská | |
1/2 1/2 kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
250 g 250 g mletých škvarků (nejlépe domácích) | Škvarky | 250 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
4 lžíce 4 lžíce mléka (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 60 ml |
vejce na potření | Vejce slepičí | |
kmín či mák na posypání | Kmín |