Nutriční hodnoty (Karamelizované hlávkové zelí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 620 kJ / 148 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,23 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,23 g |
Tuky | 11,67 g |
– nasycené | 0,85 g |
– nenasycené | 10,30 g |
–– mononenasycené | 7,28 g |
–– polynenasycené | 3,01 g |
––– omega 3 | 0,90 g |
Vláknina | 5,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,05 g |
– cukry | 4,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 zelí bílé nebo červené (menší hlávka) | Zelí bílé čerstvé | |
5 lžic 5 lžic třtinového cukru(použijeme-li krupicový nebo krystal postačí 4 lžíce) | ||
1 1 větší cibule nakrájená na tenké půlměsíčky | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1 lžička 1 lžička celého kmínu | Kmín | 5 g |
200 200 g špeku nakrájeného na drobné kostičky | Špek | |
250 ml 250 ml bílého suchého vína(použila jsem Veltlínské zelené) | ||
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
citronová šťáva z 1 citronu na dochucení | Šťáva z citrónu | |
na jemných slzičkách nastrouhaná malá brambora na případné zahuštění | Brambor zimní |