Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Karamelizované hlávkové zelí)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie620 kJ /
148 kcal
Bílkoviny1,23 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,23 g
Tuky11,67 g
– nasycené0,85 g
– nenasycené10,30 g
–– mononenasycené7,28 g
–– polynenasycené3,01 g
––– omega 30,90 g
Vláknina5,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,05 g
– cukry4,20 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 zelí bílé nebo červené (menší hlávka) Zelí bílé čerstvé
5 lžic 5 lžic třtinového cukru(použijeme-li krupicový nebo krystal postačí 4 lžíce)
1 1 větší cibule nakrájená na tenké půlměsíčky Cibule čerstvá 70 g
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
1 lžička 1 lžička celého kmínu Kmín 5 g
200 200 g špeku nakrájeného na drobné kostičky Špek
250 ml 250 ml bílého suchého vína(použila jsem Veltlínské zelené)
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
citronová šťáva z 1 citronu na dochucení Šťáva z citrónu
na jemných slzičkách nastrouhaná malá brambora na případné zahuštění Brambor zimní

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.