Nutriční hodnoty (Kváskové špaldové/grahamové rohlíky - základní a žertovná varianta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 494 kJ / 2 508 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,56 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 65,75 g |
Tuky | 75,60 g |
– nasycené | 44,10 g |
– nenasycené | 28,10 g |
–– mononenasycené | 21,95 g |
–– polynenasycené | 6,15 g |
––– omega 3 | 0,74 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 204 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 375,64 g |
– cukry | 31,14 g |
––– laktóza | 0,64 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 g 350 g hladké chlebové pšeničné mouky T650 | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
150 g 150 g hladké špaldové mouky (případně dávám grahamovou směs na chleba do pekárny) | Mouka špaldová hrubá | 150 g |
250 ml 250 ml vlažné vody | Voda | 250 ml |
(alternativně nahradit část vody šťávou z červené řepy, cca 40-50g) | Voda | |
80 g 80 g másla (nechám rozpustit) | Máslo kravské | 80 g |
10 g 10 g cukru nebo 15 g medu | Cukr bílý | 10 g |
10 g 10 g soli | Sůl mořská | 10 g |
1 1 vrchovatou lžičku kvásku (cca 20g) - může být žitný | Kvásek pšeničný |