Nutriční hodnoty (Houbové rizoto z kombinace hub sušených a čerstvých)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 9 249 kJ / 2 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,63 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,77 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 43,86 g |
Tuky | 41,51 g |
– nasycené | 22,65 g |
– nenasycené | 10,67 g |
–– mononenasycené | 7,59 g |
–– polynenasycené | 3,08 g |
––– omega 3 | 0,58 g |
Vláknina | 70,97 g |
Cholesterol | 37 mg |
Sodík | 636 mg |
Sůl | 1,48 g |
Sacharidy | 361,88 g |
– cukry | 27,11 g |
––– laktóza | 1,85 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
50 g 50 g sušených hub (v suchém stavu) | Houby sušené směs | 50 g |
400 g 400 g mražených hub (v sezoně samozřejmě čerstvé) | Hřib mražený | 400 g |
400 g 400 g risotové rýže (arborio) | Rýže bílá | 400 g |
1 l 1 l vývar tekutiny k rýži (voda z namočení hub+kuřecí vývar) | Vývar masový | 1000 ml |
1 1 cibuli | Cibule čerstvá | 70 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
máslo | Máslo kravské | |
1 PL 1 PL mascarpone | Mascarpone | 15 g |
3 PL 3 PL strouhaného parmazánu | Parmezán | 45 g |
bazalka | Bazalka čerstvá | |
oregano | Oregano sušené | |
tymián (neměla jsem k dispozici, použila jsem sušené) | Tymián sušený | |
citronovou šťávu | Šťáva z citrónu | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |