Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Houbové rizoto z kombinace hub sušených a čerstvých)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie9 249 kJ /
2 211 kcal
Bílkoviny64,63 g
– z toho živočišné bílkoviny20,77 g
– z toho rostlinné bílkoviny43,86 g
Tuky41,51 g
– nasycené22,65 g
– nenasycené10,67 g
–– mononenasycené7,59 g
–– polynenasycené3,08 g
––– omega 30,58 g
Vláknina70,97 g
Cholesterol 37 mg
Sodík 636 mg
Sůl1,48 g
Sacharidy361,88 g
– cukry27,11 g
––– laktóza1,85 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
50 g 50 g sušených hub (v suchém stavu) Houby sušené směs 50 g
400 g 400 g mražených hub (v sezoně samozřejmě čerstvé) Hřib mražený 400 g
400 g 400 g risotové rýže (arborio) Rýže bílá 400 g
1 l 1 l vývar tekutiny k rýži (voda z namočení hub+kuřecí vývar) Vývar masový 1000 ml
1 1 cibuli Cibule čerstvá 70 g
4 stroužky 4 stroužky česneku Česnek čerstvý 28 g
máslo Máslo kravské
1 PL 1 PL mascarpone Mascarpone 15 g
3 PL 3 PL strouhaného parmazánu Parmezán 45 g
bazalka Bazalka čerstvá
oregano Oregano sušené
tymián (neměla jsem k dispozici, použila jsem sušené) Tymián sušený
citronovou šťávu Šťáva z citrónu
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.