Nutriční hodnoty (Vepřová plec dle hajného ze „Šlajfu“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 5 800 kJ / 1 386 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 208,93 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 205,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,27 g |
Tuky | 49,90 g |
– nasycené | 15,10 g |
– nenasycené | 23,96 g |
–– mononenasycené | 19,03 g |
–– polynenasycené | 4,93 g |
––– omega 3 | 0,55 g |
Vláknina | 4,74 g |
Cholesterol | 650 mg |
Sodík | 522 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 24,14 g |
– cukry | 5,14 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg vepřová plec bez kosti | Vepřová plec | 1000 g |
1 ks 1 ks střední cibule | Cibule čerstvá | 69 g |
2 hrsti 2 hrsti sušené houby | Houby sušené směs | |
1 litr 1 litr vepřový vývar nebo zeleninový vývar | Vývar vepřový | 1000 ml |
2 ks 2 ks střední kyselá okurka | Okurka polní zavařená | |
½ l žička žička kmín | Kmín | |
½ l žička žička pepř hrubě mletý | Pepř černý | |
1 špetka 1 špetka muškátový květ | Muškát květ sušený | |
1 špetka 1 špetka majoránka | Majoránka sušená | |
2 lžíce 2 lžíce hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
Sádlo | Sádlo vepřové | |
Sůl | Sůl mořská |