Nutriční hodnoty (Housko – bramborové knedlíky paní hajné ze „Šlajfu“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
Energie | 8 040 kJ / 1 922 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,38 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 49,13 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 33,25 g |
Tuky | 51,69 g |
– nasycené | 15,57 g |
– nenasycené | 23,14 g |
–– mononenasycené | 17,27 g |
–– polynenasycené | 5,87 g |
––– omega 3 | 0,74 g |
Vláknina | 18,20 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 2,47 g |
Sůl | 5,74 g |
Sacharidy | 272,63 g |
– cukry | 25,80 g |
––– laktóza | 9,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
6 ks 6 ks rohlíky nebo housky | Rohlík pšeničný bílý | 258 g |
4 ks 4 ks větší brambor | Brambor zimní | 200 g |
1 ks 1 ks vejce | Vejce slepičí | 63 g |
3 lžíce 3 lžíce bramborový škrob | Bramborový škrob | 45 g |
3 lžíce 3 lžíce hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce pšeničná krupice | Krupice pšeničná hrubá | |
2 dcl 2 dcl plnotučné mléko | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 200 ml |
4 4 vejce (Bílky ze čtyř vajec) | Vejce slepičí | 280 g |
Sůl | Sůl mořská | |
voda | Voda |