Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kyselé zelí podle hajného ze „Šlajfu“)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 10

Energie3 518 kJ /
841 kcal
Bílkoviny40,06 g
– z toho živočišné bílkoviny21,75 g
– z toho rostlinné bílkoviny18,31 g
Tuky48,05 g
– nasycené12,92 g
– nenasycené25,40 g
–– mononenasycené19,38 g
–– polynenasycené6,01 g
––– omega 30,20 g
Vláknina30,87 g
Cholesterol 69 mg
Sodík 1,46 g
Sůl3,00 g
Sacharidy47,80 g
– cukry24,20 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg kysaného sudové zelí (v našem kraji je vynikající Křimické) Zelí bílé čerstvé 1000 g
1 1 střední cibule Cibule čerstvá 70 g
15 dkg 15 dkg domácího uzeného boku Vepřový bok uzený 150 g
2 dl 2 dl vody ze strouhaných brambor (syrových)
1 lžička 1 lžička mletého nového koření Nové koření mleté 5 g
1 špetka 1 špetka mletého bobkového listu Bobkový list mletý
kmín Kmín
ocet Ocet lihový
cukr Cukr bílý
sádlo Sádlo vepřové
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.