Nutriční hodnoty (Kyselé zelí podle hajného ze „Šlajfu“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
Energie | 3 518 kJ / 841 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,06 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 18,31 g |
Tuky | 48,05 g |
– nasycené | 12,92 g |
– nenasycené | 25,40 g |
–– mononenasycené | 19,38 g |
–– polynenasycené | 6,01 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 30,87 g |
Cholesterol | 69 mg |
Sodík | 1,46 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 47,80 g |
– cukry | 24,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg kysaného sudové zelí (v našem kraji je vynikající Křimické) | Zelí bílé čerstvé | 1000 g |
1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
15 dkg 15 dkg domácího uzeného boku | Vepřový bok uzený | 150 g |
2 dl 2 dl vody ze strouhaných brambor (syrových) | ||
1 lžička 1 lžička mletého nového koření | Nové koření mleté | 5 g |
1 špetka 1 špetka mletého bobkového listu | Bobkový list mletý | |
kmín | Kmín | |
ocet | Ocet lihový | |
cukr | Cukr bílý | |
sádlo | Sádlo vepřové | |
sůl | Sůl mořská |