Nutriční hodnoty (Polenta zapečená se zeleninou a nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 2 778 kJ / 664 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,29 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 33,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,54 g |
Tuky | 46,89 g |
– nasycené | 31,02 g |
– nenasycené | 15,23 g |
–– mononenasycené | 13,18 g |
–– polynenasycené | 2,05 g |
––– omega 3 | 0,49 g |
Vláknina | 3,16 g |
Cholesterol | 160 mg |
Sodík | 3,01 g |
Sůl | 7,50 g |
Sacharidy | 22,63 g |
– cukry | 6,00 g |
––– laktóza | 2,15 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2,5 dcl 2,5 dcl vývaru (zeleninového, slepičího nebo kuřecího) | Vývar slepičí | 250 ml |
asi 10 lžic 10 lžic polenty | Polenta | |
2 2 středně velké vařené brambory | Brambor zimní | 100 g |
kousek kousek pórku | Pórek čerstvý | |
1 1 rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
150 g 150 g Nivy | Niva 50% t. v s. | 150 g |
olej na vymazání | Olej řepkový |