Nutriční hodnoty (Kližka v celerovo-kaki smetanové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 837 kJ / 1 395 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 193,46 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 189,47 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,99 g |
Tuky | 55,84 g |
– nasycené | 26,91 g |
– nenasycené | 25,79 g |
–– mononenasycené | 20,73 g |
–– polynenasycené | 5,06 g |
––– omega 3 | 1,32 g |
Vláknina | 14,48 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 914 mg |
Sůl | 2,27 g |
Sacharidy | 24,79 g |
– cukry | 17,84 g |
––– laktóza | 7,68 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
900 g 900 g hovězí kližky vcelku (nejlépe 1 celý sval) | Hovězí kližka | 900 g |
300 ml 300 ml hovězího vývaru (pokud nemáme, podlijeme horkou vodou) | Vývar hovězí | 300 ml |
200 ml 200 ml sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
1 plátek 1 plátek másla silný cca 2 cm | Máslo kravské | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
3 3 kaki | Kaki čerstvé | |
1/4 1/4 bulvy ze středně velkého celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
2 cm 2 cm celé skořice | Skořice ceylonská | |
sůl | Sůl mořská | |
citronovou šťávu na dochucení | Šťáva z citrónu | |
niť (na utažení masa) |