Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kližka v celerovo-kaki smetanové omáčce)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 837 kJ /
1 395 kcal
Bílkoviny193,46 g
– z toho živočišné bílkoviny189,47 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,99 g
Tuky55,84 g
– nasycené26,91 g
– nenasycené25,79 g
–– mononenasycené20,73 g
–– polynenasycené5,06 g
––– omega 31,32 g
Vláknina14,48 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 914 mg
Sůl2,27 g
Sacharidy24,79 g
– cukry17,84 g
––– laktóza7,68 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
900 g 900 g hovězí kližky vcelku (nejlépe 1 celý sval) Hovězí kližka 900 g
300 ml 300 ml hovězího vývaru (pokud nemáme, podlijeme horkou vodou) Vývar hovězí 300 ml
200 ml 200 ml sladké smetany Smetana kravská sladká 12% 200 ml
1 plátek 1 plátek másla silný cca 2 cm Máslo kravské 10 g
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
2 2 větší cibule Cibule čerstvá 140 g
3 3 kaki Kaki čerstvé
1/4 1/4 bulvy ze středně velkého celeru Celer bulva čerstvá 135 g
5 kuliček 5 kuliček nového koření Nové koření
5 kuliček 5 kuliček pepře Pepř černý
2 cm 2 cm celé skořice Skořice ceylonská
sůl Sůl mořská
citronovou šťávu na dochucení Šťáva z citrónu
niť (na utažení masa)

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.