Nutriční hodnoty (Divočák na víně dle hajného ze „Šlajfu“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 11 785 kJ / 2 817 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 244,24 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 233,43 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,80 g |
Tuky | 133,09 g |
– nasycené | 62,72 g |
– nenasycené | 66,34 g |
–– mononenasycené | 51,46 g |
–– polynenasycené | 14,88 g |
––– omega 3 | 1,49 g |
Vláknina | 22,05 g |
Cholesterol | 592 mg |
Sodík | 2,54 g |
Sůl | 6,22 g |
Sacharidy | 74,22 g |
– cukry | 25,81 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg kýta z divočáka | Kanec kýta | 1000 g |
10 dkg 10 dkg uzená slanina nebo špek | Špek | 100 g |
1 ks 1 ks bílá cibule | Cibule čerstvá | 69 g |
1 ks 1 ks červená cibule | Cibule čerstvá | 69 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
2 ks 2 ks mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 ks 1 ks petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
1/2 l 1/2 l kvalitní červené víno | Víno červené suché | 500 ml |
1/2 l 1/2 l zvěřinový (příp. jiný masový ) vývar | Vývar hovězí | 500 ml |
2 listy 2 listy bobkový list | Bobkový list sušený | |
4 kuliček 4 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
8 kuliček 8 kuliček nového koření | Nové koření | |
12 kuliček 12 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky tymiánu | Tymián sušený | 2.5 g |
200 ml 200 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
1 lžíce 1 lžíce rajčatového pyré | Pyré z červených rajčat | 15 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 lžíce 1 lžíce jemné hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
Sádlo | Sádlo vepřové | |
citronová šťáva z 1/2 citrónu | Šťáva z citrónu | |
Sůl | Sůl mořská | |
cukr | Cukr bílý |