Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Divočák na víně dle hajného ze „Šlajfu“)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie11 785 kJ /
2 817 kcal
Bílkoviny244,24 g
– z toho živočišné bílkoviny233,43 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,80 g
Tuky133,09 g
– nasycené62,72 g
– nenasycené66,34 g
–– mononenasycené51,46 g
–– polynenasycené14,88 g
––– omega 31,49 g
Vláknina22,05 g
Cholesterol 592 mg
Sodík 2,54 g
Sůl6,22 g
Sacharidy74,22 g
– cukry25,81 g
––– laktóza7,60 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg kýta z divočáka Kanec kýta 1000 g
10 dkg 10 dkg uzená slanina nebo špek Špek 100 g
1 ks 1 ks bílá cibule Cibule čerstvá 69 g
1 ks 1 ks červená cibule Cibule čerstvá 69 g
3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
2 ks 2 ks mrkve Mrkev čerstvá 100 g
1 ks 1 ks petržele Petržel kořenová čerstvá
1/4 1/4 celeru Celer bulva čerstvá 135 g
1/2 l 1/2 l kvalitní červené víno Víno červené suché 500 ml
1/2 l 1/2 l zvěřinový (příp. jiný masový ) vývar Vývar hovězí 500 ml
2 listy 2 listy bobkový list Bobkový list sušený
4 kuliček 4 kuliček jalovce Jalovec sušený
8 kuliček 8 kuliček nového koření Nové koření
12 kuliček 12 kuliček celého pepře Pepř černý
1/2 lžičky 1/2 lžičky tymiánu Tymián sušený 2.5 g
200 ml 200 ml kysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 200 ml
1 lžíce 1 lžíce rajčatového pyré Pyré z červených rajčat 15 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
1 lžíce 1 lžíce jemné hořčice Hořčice plnotučná 15 g
Sádlo Sádlo vepřové
citronová šťáva z 1/2 citrónu Šťáva z citrónu
Sůl Sůl mořská
cukr Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.