Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Mraveniště - Ameisenkuchen)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 197 kJ /
4 349 kcal
Bílkoviny57,12 g
– z toho živočišné bílkoviny27,97 g
– z toho rostlinné bílkoviny29,15 g
Tuky266,80 g
– nasycené167,44 g
– nenasycené88,96 g
–– mononenasycené75,95 g
–– polynenasycené13,01 g
––– omega 31,34 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 1,63 g
Sodík 303 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy360,48 g
– cukry179,50 g
––– laktóza2,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 4 vejce - žloutky a bílky zvlášť Vaječný žloutek 92 g
50 - 100 g 50 - 100 g krupicového cukru (v původním receptu bylo 250 g, ale vzhledem k hodně sladkému vaječnému likéru a čokoládové rýži jsem ubrala takhle hodně a nám to zcela vyhovovalo, bábovka nebyla přeslazená. Máte-li rádi hodně sladké, klidně dejte cukru víc) Cukr bílý 75 g
250 g 250 g másla Máslo kravské 250 g
250 g 250 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 250 g
250 ml 250 ml vaječného likéru (eierkoňaku) Likér vaječný 250 ml
1 sáček 1 sáček (13 g) kypřícího prášku do pečiva Kypřící prášek 12 g
vanilka (dávám mletou, tak špetku) Vanilkové lusky
špetka špetka soli Sůl mořská
100 g 100 g čokoládové rýže (cukrářské zdobení) Cukrářská rýže 100 g
tuk na vymazání formy Margarín
mouka vysypání formy Mouka pšeničná hladká

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.