Nutriční hodnoty (Dort Hřib)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 378 kJ / 5 827 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,53 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,37 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 49,16 g |
Tuky | 258,56 g |
– nasycené | 38,55 g |
– nenasycené | 204,07 g |
–– mononenasycené | 145,21 g |
–– polynenasycené | 58,86 g |
––– omega 3 | 16,46 g |
Vláknina | 24,90 g |
Cholesterol | 521 mg |
Sodík | 6,89 g |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 792,91 g |
– cukry | 488,01 g |
––– laktóza | 10,01 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 g 350 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 350 g |
350 g 350 g cukr moučka | Cukr bílý | 350 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 lžičky 2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 24 g |
2 dcl 2 dcl oleje | Olej řepkový | 200 ml |
2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
500 ml 500 ml čokoládového kefírového mléka | ||
(Mascarpone krém na hřib jsem použila 3 dávky) | Hřib čerstvý | |
1 1 mascarpone | Mascarpone | |
1 1 smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
1 1 smetafix | Ztužovač šlehačky | |
cukr dle chuti | Cukr bílý | |
(vyšleháme šlehačku se smetafixem, poté přišleháme mascarpone a přidáme cukr) | Mascarpone | |
(Máslový krém s bílou čokoládou na obmazání a na punčovinu ,také jsem použila 3 dávky) | Čokoláda mléčná 30% | |
1 1 máslo | Máslo kravské | 1 g |
1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
100 g 100 g bílé čokolády | Čokoláda mléčná 25% | 100 g |
250 ml 250 ml vody | Voda | 250 ml |
80 g 80 g cukr moučka | Cukr bílý | 80 g |
(vodu s pudinkem prohřejeme dokud nezhoustne, poté vmícháme bílou čokoládu a rozpustíme. Necháme vychladnout. Máslo s cukry utřeme a přidáme vychladlý pudink s čokoládou) | Čokoláda mléčná 25% | |
Jahodový džus na provlhčení korpusu | Džus jahodový | |
Čerstvé jahody | Jahody čerstvé | |
Smartflex velvet na potažení | Fondán |