Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dort Hřib)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 378 kJ /
5 827 kcal
Bílkoviny69,53 g
– z toho živočišné bílkoviny20,37 g
– z toho rostlinné bílkoviny49,16 g
Tuky258,56 g
– nasycené38,55 g
– nenasycené204,07 g
–– mononenasycené145,21 g
–– polynenasycené58,86 g
––– omega 316,46 g
Vláknina24,90 g
Cholesterol 521 mg
Sodík 6,89 g
Sůl0,62 g
Sacharidy792,91 g
– cukry488,01 g
––– laktóza10,01 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
350 g 350 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 350 g
350 g 350 g cukr moučka Cukr bílý 350 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
2 lžičky 2 lžičky jedlé sody Jedlá soda 24 g
2 dcl 2 dcl oleje Olej řepkový 200 ml
2 lžíce 2 lžíce kakaa Kakao prášek 50 g
500 ml 500 ml čokoládového kefírového mléka
(Mascarpone krém na hřib jsem použila 3 dávky) Hřib čerstvý
1 1 mascarpone Mascarpone
1 1 smetana ke šlehání Smetana kravská sladká 30%
1 1 smetafix Ztužovač šlehačky
cukr dle chuti Cukr bílý
(vyšleháme šlehačku se smetafixem, poté přišleháme mascarpone a přidáme cukr) Mascarpone
(Máslový krém s bílou čokoládou na obmazání a na punčovinu ,také jsem použila 3 dávky) Čokoláda mléčná 30%
1 1 máslo Máslo kravské 1 g
1 1 vanilkový pudink Puding v prášku 40 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
100 g 100 g bílé čokolády Čokoláda mléčná 25% 100 g
250 ml 250 ml vody Voda 250 ml
80 g 80 g cukr moučka Cukr bílý 80 g
(vodu s pudinkem prohřejeme dokud nezhoustne, poté vmícháme bílou čokoládu a rozpustíme. Necháme vychladnout. Máslo s cukry utřeme a přidáme vychladlý pudink s čokoládou) Čokoláda mléčná 25%
Jahodový džus na provlhčení korpusu Džus jahodový
Čerstvé jahody Jahody čerstvé
Smartflex velvet na potažení Fondán

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.