Nutriční hodnoty (Vaječná omeleta s topinkou dle hajného ze „Šlajfu“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 614 kJ / 864 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,85 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 46,21 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,65 g |
Tuky | 65,69 g |
– nasycené | 16,92 g |
– nenasycené | 33,17 g |
–– mononenasycené | 26,86 g |
–– polynenasycené | 6,31 g |
––– omega 3 | 0,27 g |
Vláknina | 8,06 g |
Cholesterol | 770 mg |
Sodík | 1,58 g |
Sůl | 3,60 g |
Sacharidy | 17,97 g |
– cukry | 6,86 g |
––– laktóza | 1,47 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 ks 3 ks vejce | Vejce slepičí | 189 g |
15 dkg 15 dkg domácí uzený bok | Vepřový bok uzený | 150 g |
1 ks 1 ks červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
2 lžíce 2 lžíce mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
4 stroužky 4 stroužky česnek | Česnek čerstvý | 28 g |
4 krajíce 4 krajíce starší chléb | Chléb pšeničný kváskový | |
4 plátky 4 plátky tvrdý sýr (gouda, ementál, eidam) | Sýr kravský tvrdý 30% | |
Sádlo | Sádlo vepřové | |
Pepř | Pepř černý | |
Sůl | Sůl mořská |