Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bramborák paní hajné ze „Šlajfu“)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 8

Energie10 958 kJ /
2 619 kcal
Bílkoviny47,92 g
– z toho živočišné bílkoviny24,16 g
– z toho rostlinné bílkoviny23,76 g
Tuky121,58 g
– nasycené12,98 g
– nenasycené98,44 g
–– mononenasycené69,74 g
–– polynenasycené28,70 g
––– omega 38,50 g
Vláknina38,46 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 373 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy314,80 g
– cukry62,08 g
––– laktóza9,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg středně velký vařený brambor Brambor zimní 1000 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
150 150 hladká mouka Mouka pšeničná hladká
100 g 100 g bramborový škrob Bramborový škrob 100 g
2 dcl 2 dcl mléko Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml
1 dcl 1 dcl kvalitní rostlinný olej Olej řepkový 100 ml
3 ks 3 ks kyselejší jablko Jablko čerstvé 450 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
2 lžičky 2 lžičky majoránky Majoránka sušená 14 g
pepř Pepř černý
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.