Nutriční hodnoty (Bramborák paní hajné ze „Šlajfu“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 10 958 kJ / 2 619 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,92 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 24,16 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,76 g |
Tuky | 121,58 g |
– nasycené | 12,98 g |
– nenasycené | 98,44 g |
–– mononenasycené | 69,74 g |
–– polynenasycené | 28,70 g |
––– omega 3 | 8,50 g |
Vláknina | 38,46 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 373 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 314,80 g |
– cukry | 62,08 g |
––– laktóza | 9,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg středně velký vařený brambor | Brambor zimní | 1000 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
150 150 hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
100 g 100 g bramborový škrob | Bramborový škrob | 100 g |
2 dcl 2 dcl mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
1 dcl 1 dcl kvalitní rostlinný olej | Olej řepkový | 100 ml |
3 ks 3 ks kyselejší jablko | Jablko čerstvé | 450 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
2 lžičky 2 lžičky majoránky | Majoránka sušená | 14 g |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská |